Manuele therapie

Bij FysioFits zijn verschillende manuele therapeuten werkzaam. Veelvoorkomende klachten zijn pijn aan de wervelkolom en gewrichten. Met name pijn in de gewrichten van de armen en benen komen zeer veel voor. Dit kan bijvoorbeeld door overbelasting komen, maar heeft ook nog vele andere oorzaken. Ook kan manuele therapie ingezet worden bij pijn in het hoofd of in de nek. In onze praktijk zijn veel ervaren fysiotherapeuten aan het werk die deze behandeling op een uitstekende wijze kunnen uitvoeren. Niet alleen pijnbehandelingen worden aangeboden via manuele therapie, maar ook behandelingen die te maken hebben met slecht kunnen bewegen. Dit heeft vaak met wervelkolom en/of gewrichtsproblemen te maken. In onze praktijk kunnen we er weer voor zorgen dat u gemakkelijker kunt bewegen. Dat is natuurlijk belangrijk, want iedereen wil graag mobiel zijn.

Heeft u problemen met uw wervelkolom, uw gewrichten, of andere soorten pijnen in uw lichaam? Aarzel dan niet en maak snel een afspraak. We bieden u graag hulp. Niet alleen tijdens reguliere tijden. Ook in de avonden zijn we geopend!

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een speciaal vakgebied binnen de fysiotherapie. Er moet nog een aanvullende opleiding worden gedaan om deze therapie op een juiste manier uit te kunnen en mogen voeren. Vooral beperkingen met betrekking tot beweging kunnen worden opgelost door een manuele therapeut. Het ervaren van bewegingsbeperkingen is natuurlijk erg vervelend. Aan de ene kant kan het bijvoorbeeld zijn dat u pijn ervaart door het bewegen. Bovendien kan het ook nog zo zijn dat uw gewrichten niet soepel zijn. In beide gevallen kan een manuele therapie uitkomst bieden. Aan de hand van specifieke technieken kan de therapeut ervoor zorgen dat deze klachten worden verholpen.

Waarom manuele therapie?

Manuele therapie is bedoeld voor een ieder die pijn ervaart bij bewegen, of in het algemeen niet soepel kan bewegen. Vaak gaat moeilijk kunnen bewegen van de gewrichten gepaard met pijn. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Deze pijn in de gewrichten kan op veel verschillende locaties voorkomen. Denk daarbij aan pijn in de nek. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een verkeerde beweging hebt gemaakt, of op een verkeerde manier hebt geslapen. Ook klachten met de rug kunnen door een manuele therapeut worden behandeld. Rugklachten kunnen bovenin de rug voorkomen, maar ook onderin de rug. Bij FysioFits wordt, voorafgaand aan de behandelingen, altijd een behandelplan opgesteld. Het streven in onze praktijk is om met weinig sessies veel resultaat te boeken.

Resultaten

Nadat er een diagnose is gesteld omtrent uw klachten, zal er zo snel mogelijk een behandelplan worden opgesteld. Aan de ene kant bestaat het behandelplan uit persoonlijke begeleiding door één van onze manuele therapeuten. Anderzijds uit adviezen en trainingssessies die u zelf kunt verrichten. Deze gecombineerde aanpak biedt over het algemeen zeer snel resultaat. Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2.

Maak een afspraak!

Om snel resultaat te boeken, is het van belang om een afspraak te maken. Bij FysioFits doet u dat zeer eenvoudig. Ook op tijden buiten de reguliere werkuren is dit mogelijk.

Een afspraak maken? Bel 0572 36 30 23

×