Vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Wij krijgen regelmatig vragen over de vergoedingen van onze therapieën. Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig van uw huisarts, maar kunt u rechtstreeks een afspraak met ons maken. Wij hebben contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft als grote voordeel dat wij de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar kunnen sturen.

Aanvullende verzekering
Bent u aanvullend verzekerd? Dan vergoedt de verzekeraar de behandelingen. Let op: het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt per zorgverzekering. Bij de intake kunt u met onze fysiotherapeut nagaan hoeveel behandelingen u precies vergoed krijgt of bel uw verzekeraar voor de complete informatie.

Basisverzekering
Bij kinderen onder de 18 jaar en bij bepaalde aandoeningen, wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. In de meeste gevallen gaat het om de nabehandeling na een operatie. Onze fysiotherapeuten kunnen u meer vertellen of de behandeling valt onder de basisverzekering of de aanvullende verzekering.

Eigen risico?
Als u een basisverzekering heeft, wordt uw behandeling soms vergoed. Wel moet u dan het eigen risico betalen. De fysiotherapie behandelingen worden bijna altijd vergoed uit de aanvullende verzekering. In dit geval hoeft u geen eigen risico te betalen.

Eerste 20 behandelingen
Wanneer u aanspraak wilt maken op de vergoeding vanuit de basisverzekering, dan worden de eerste 20 behandelingen gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Mocht u minder dan 20 behandelingen verzekerd hebben dan krijgt u tot de 20ste behandeling apart een factuur.

Directe behandeling na intake en onderzoek
FysioFits streeft er naar om direct na de intake en onderzoek u te behandelen. Hiervoor zal naast de intake en onderzoek een aparte behandeling gedeclareerd worden.

Een afspraak maken? Bel 0572-363023

×