Revalidatie na Corona

Op deze pagina vindt u nieuws over revalidatie na Corona. Juist in deze tijd is fysiotherapie essentieel tijdens het hersteltraject van coronapatiënten. Dit concludeert het Radboud UMC in een behandeladvies.

Revalidatie na Corona is geen makkelijke opgave. Naast de grote impact op de patiënt heeft het ook zijn effect op de omgeving.

Wilt u informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met ons via mail info@fysiofits.nl, telefonisch 0572363023 of via WhatsApp 0681996001.

Informatie revalidatie na COVID-19

Revalidatie na COVID-19
Iedereen kan terecht bij FysioFits voor revalidatie na het coronavirus. Wij bieden een multidisciplinaire behandeling. Hierbij maken wij een persoonlijk behandelplan. Er vindt samenwerking plaats tussen (sport)fysiotherapeuten, een longfysiotherapeut, diëtisten, ergotherapeuten en een leefstijlcoach.

Fases van herstel
Fase 1
U wordt begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut middels zorg op locatie of op afstand (indien nodig of gewenst). De intake en het opstellen van het behandelplan staan centraal. Daarna wordt er een start gemaakt met ademhalingsoefeningen en fysieke activatie.

Fase 2
Dit is een trainingsfase van enkele weken tot maanden waarin zowel fysiek als mentaal getraind wordt, op basis van een beweegprogramma op maat. Gericht op de thuis, school en/of werksituatie.

Fase 3
Dit is de eindfase waarin wordt bekeken wat nodig is om werk, sport en andere dagelijkse activiteiten weer te kunnen hervatten. Zelfmanagement en afbouwen van therapie zijn in deze fase belangrijk.

Wat kan iemand verwachten?
Na een intake om de huidige klachten en fysieke conditie in kaart te brengen, maken wij een behandelplan gericht op de specifieke doelen. Vervolgens gaan we aan de slag met de doelen die voor u van toepassing zijn. De duur hiervan wordt per persoon bepaald.

Voor wie?
De behandeling is voor mensen die het COVID-19 virus hebben gehad en klachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, problemen met hervatten van sport, werk of thuissituatie en minder kracht in de spieren. Het programma is niet alleen bedoeld voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook voor diegenen die ziek zijn geweest en bovenstaande klachten ervaren. Ook als er slechts milde klachten (bijv. verlies aan conditie) overgehouden zijn, mag u contact met ons opnemen.

Vergoeding
De behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering uit het basis pakket. In eerste instantie maximaal 50 behandelingen (indien nodig). Een verwijzing is nodig als een patiënt zowel in de praktijk als aan huis fysiotherapie nodig heeft of een ziekenhuisopname heeft gehad. Vragen over de vergoeding? Vraag ons of uw verzekeraar.

Wij zijn aangesloten bij het kennisnetwerk Chronisch Zorgnet als coronatherapeuten en longfysiotherapeuten.

Ook als er slechts milde klachten (bijv. verlies aan conditie) overgehouden zijn, mogen ze contact met ons opnemen.

Meer informatie over fysiotherapie bij patiënten na ontslag uit het ziekenhuis of patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt in de thuissituatie: https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kennisplatform/onbeveiligd/coronavirus/kngf-standpunt-fysiotherapie-bij-patienten-met-covid-19-versie-2.0.pdf

×