Percutane electrolyse - EPTE

FysioFits biedt ook Percutane Electrolyse (EPTE) therapie aan. Een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor (chronische) peesklachten.

Percutane betekent ‘door de huid heen’. De behandelaar gaat eerst met behulp van een echo op zoek naar de exacte plek van het peesprobleem. Als die duidelijk in beeld is gebracht, wordt een dunne naald – vergelijkbaar met een acupunctuur of dry needle naald ­– in de geïrriteerde pees gebracht onder echogeleiding zodat we zeker weten dat we op de juiste plek zitten. Een druk op de knop en de electrolyse wordt gestart.

Wat is Percutane Electrolyse?

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Onder geleide van echografie (u kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van het probleemgebied een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies op die plek waar de kwaliteit van de pees het laagst is. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Klik op het onderstaande filmpje voor meer informatie over Percutane Electrolyse

Is Percutane Electrolyse pijnlijk?

Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnvrij maar over het algemeen geven cliënten aan dat het goed te hebben is. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. U kunt bij het inprikken van de naald een wat scherpere pijn ervaren. Zodra de electrolyse start ervaart u enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effectiviteit van Percutane Electrolyse

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van een groeihormoon. Deze effecten moeten ervoor zorgen dat herstel wordt gestimuleerd en dat er minder pijngewaarwording is.
Let op:
Percutane Electrolyse is altijd onderdeel van het behandeltraject en daarbij dus een toevoeging op de bestaande behandeling bij peesklachten en niet een behandeling op zich.

Bij welke indicaties is Percutane Electrolyse effectief?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij chronisch geïrriteerde pezen. Chronisch geïrriteerde pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een peesklacht chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Welke pezen behandelen we met Percutane Electrolyse?

>> Schouderpees (Supraspinatuspees)
>> Kniepees (Patellapees) klachten – jumpers knee
>> Achillespees
>> Peesplaat onder de voet – Fasciïtis Plantaris / hielspoor
>> Elleboogpees – tenniselleboog

Wat kost een behandeling?

FysioFits wil de zorg betaalbaar houden. Daarom vindt Percutane Electrolyse therapie als onderdeel plaats van een fysiotherapie behandeling. Omdat Percutane Electrolyse onder geleide van echografie gebeurt wordt bij de eerste behandeling altijd echografie toegepast. Dit is onderdeel van het onderzoek en word daarom bij de intake meegerekend. Indien u niet verzekerd bent voor fysiotherapie bedragen de kosten €50 per behandeling.

Resultaten

In onze praktijk voeren wij Percutane Electrolyse behandelingen uit. Het verlichten, of geheel wegnemen, van de klachten is het resultaat dat wij in onze praktijk beogen. We proberen dit te doen met intensieve behandelingen. Dit om ervoor te zorgen dat u snel van uw klachten af kunt komen. Onze fysiotherapeuten zullen onderzoeken waar de klachten liggen. Na dit onderzoek en concrete vragen zal er een behandelplan worden opgesteld. Door dit effectieve behandelplan zult u zo spoedig resultaten zien.

Maak een afspraak!

Om snel resultaat te boeken, is het van belang om een afspraak te maken. Bij FysioFits doet u dat zeer eenvoudig. Ook op tijden buiten de reguliere werkuren is dit mogelijk.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK 0572 36 30 23

×