Kaakfysiotherapie CRAFTA

Goed nieuws voor mensen met hoofdpijn, nek-, kaak- of aangezichtsklachten: FysioFits heeft een CRAFTA-therapeut in dienst. CRAFTA-therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, gericht op het behandelen van klachten in de nek-, hals- en kaakregio. Daarnaast heeft de CRAFTA-therapeut specifieke kennis van schedelstoornissen.

“Slotklachten van het kaakgewricht, knappende kaken, tandenknarsen, aangezichtspijn, duizeligheid, oorsuizen en verschillende vormen van hoofdpijn zie ik veel”, vertelt CRAFTA-therapeut Paola van der Steen. “Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van manuele technieken, Dry Needling en oefentherapie. Een afspraak duurt gemiddeld 25 minuten. Na twee tot vier behandelingen krijgt het programma meer vorm. Dit kan doordat een gedeelte wordt bepaald door pijntabellen en vragenlijsten. De vragenlijsten worden ingevuld gedurende de behandelingsperiode. Verder krijgt de patiënt oefeningen voor thuis ter bevordering van de beweeglijkheid van de kaak.”

Paola werkt nauw samen met tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. De therapie is ontwikkeld in de jaren ’90 en is in Duitsland en de Verenigde Staten momenteel de meest gekozen therapie om kaakklachten te behandelen.

Klik op het onderstaande filmpje voor meer informatie over CRAFTA

Meer weten?
Wilt u meer weten of heeft u een andere vraag? Neemt u dan s.v.p. contact op met onze praktijk via het volgende nummer: 0572-363023 of stuur een e-mail naar info@fysiofits.nl of Paola@fysiofits.nl. We zijn u graag van dienst!

×