Hydrotherapie

LET OP! VANAF 1 APRIL 2023 BIEDEN WIJ GEEN HYDROTHERAPIE MEER AAN!

Hydrotherapie is een actieve vorm van fysiotherapie waarbij u lichaamsoefeningen doet in extra verwarmd water (32 graden). Hierbij wordt gelet op de houding en uitvoering van de oefeningen door een gespecialiseerde hydrotherapie fysiotherapeut. U kunt overal staan en het is niet nodig om te kunnen zwemmen. Er is een inlooptrap met een stevige leuning waardoor het gemakkelijker is om het water in en uit te komen.

Waarom hydrotherapie? Meer ontspannen, minder pijn!

Voor veel van onze cliënten met bijvoorbeeld reuma, fibromyalgie, artrose of chronische pijn, is hydrotherapie echt een uitkomst. In het warme water voelt uw lichaam lichter aan, kunt u zich beter ontspannen en ervaart u minder pijn of angst bij het bewegen.

We passen hydrotherapie ook veel toe bij de revalidatie van een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast.

Daarnaast helpt hydrotherapie ook bij:

  • >> Neurologische klachten zoals MS of parkinson
  • >> Hart- en vaatziekten
  • >> Rugklachten
  • >> Hersteltraining
  • >> Niet aangeboren hersenletsel
  • >> Overgewicht
  • >> Een combinatie van verschillende klachten

Probeer het maar eens uit! Hydrotherapie wordt door Anne Zijdeveld, Kashley Hulsebos & Robert Pouwels gegeven in het zwembad op onze locaties in Raalte Vital Centre (Hammerweg 8B).

Resultaten

Nadat er een diagnose is gesteld omtrent uw klachten, zal er zo snel mogelijk een behandelplan worden opgesteld. Aan de ene kant bestaat het behandelplan uit persoonlijke begeleiding door één van onze hydrotherapeuten. Anderzijds uit adviezen en trainingssessies die u zelf kunt verrichten. Deze gecombineerde aanpak biedt over het algemeen zeer snel resultaat. Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2.

Maak een afspraak!

Bij FysioFits maakt u zeer eenvoudig een afspraak. Ook op tijden buiten de reguliere werkuren is dit mogelijk.

Een afspraak maken? Bel 0572 36 30 23

×