• 10 APR 15

    FysioFits start met Return to Play- model bij het behandelen van sportblessures

    Helaas kampt elke fanatieke sporter weleens met een blessure. Een blessure door overbelasting, verkeerde techniek of een overtreding door de tegenstander. Het is zaak om zo snel mogelijk een goede diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen  met als doel terugkeer in de sport.  FysioFits is gespecialiseerd in sportrevalidatie en kan  helpen door sportblessures op een unieke manier te behandelen. Met behulp van het Return To Play Model wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de blessure en wordt een behandelplan opgesteld waarmee de sporter sneller herstelt.

    Tijdens het eerste consult neemt de fysiotherapeut 50 minuten de tijd voor het onderzoeken van de blessure en het opstellen van een trainingsprogramma wat aansluit bij de doelen om te komen tot het hervatten van de sport.

    Het team van FysioFits wat de sportrevalidatie verzorgd bestaat uit Harmke Berenpas (Master sportfysiotherapeut i.o), Casper Oude Lohuis (Master manueel therapeut, echografist) en Guido Heerink (fysiotherapeut en fitnessinstructeur). Alle drie de therapeuten hebben binnen de sportrevalidatie hun eigen rol en werken nauw samen. Harmke verzorgt de sport fysiotherapeutische analyse en stelt het behandelplan op, Casper kijkt manueel therapeutisch mee en kan eventueel een echo maken en Guido heeft ruime ervaring met het begeleiden van sporters  door zijn achtergrond als fitnessinstructeur.

    “ We zijn bekend met de laatste trainingsprincipes, het opstellen van behandelplannen en het begeleiden van de sporter bij het oefenprogramma.” vertelt Harmke Berenpas enthousiast. “De sporter is bij ons in goede handen. We zorgen voor een snel rentree op de sportvelden”.