• 25 NOV 15

  Na 1 ½ jaar FysioFits al flink geworteld in Hoonhorst

  Afgelopen week bracht Johan Bokma van Dalfsennet een bezoekje aan FysioFits in Hoonhorst.

  FysioFits , de fysiopraktijk voor Manuele en Fysiotherapie met vestigingen in Heino, Raalte en Heeten heeft inmiddels ook al aardig haar draai gevonden op haar locatie De Potstal in Hoonhorst, waar ze 1 augustus 2014 zijn gestart.

  Sindsdien hebben de inwoners van Hoonhorst en mensen uit de directe omgeving de weg weten te vinden naar de praktijk, waardoor uitbreiding van het team op deze locatie noodzakelijk was.
  Naast Guido Heerink (algemeen fysiotherapeut) is Bregtje Kuppens als Geriatrisch fysiotherapeut werkzaam in Hoonhorst. Bregtje richt zich met name op de ouder wordende mens, en gaat naast het geven van behandelingen in de behandelkamer ook op huisbezoek, Guido geeft naast algemene fysiotherapie ook fitness onder begeleiding op de donderdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur in de gymzaal van de Potstal.

  Ook heeft de behandelkamer de laatste tijd de nodige aanpassingen gekregen met trainingstoestellen en materialen om zo nog beter te kunnen behandelen en begeleiden. De wens bestaat om deze in de toekomst nog meer uit te breiden met diverse fitness apparaten in een aparte ruimte.

  Elke vrijdagochtend tussen 9:30 uur en 10:00 uur zijn de inwoners van Hoonhorst actief bezig tijdens de ouderengym in de Dorpshuuskamer. Gezond ouder worden en dus fit en vitaal blijven is erg belangrijk op deze leeftijd.
  Deze gym wordt gegeven door Sporttherapeut Mirjam Klein Herenbrink. Aansluitend is er de wekelijkse koffieochtend waar men tussen 10:00 uur en 11:30 uur van harte welkom is om een kopje koffie te drinken. Een team van vrijwilligers maakt dit elke week weer mogelijk.

  FysioFits is dus erg actief voor en met de inwoners van Hoonhorst. Lijkt het u ook leuk om eens mee te doen met de fitness op de donderdagavond of ouderengym of vrijdagochtend loop dan gerust eens vrijblijvend binnen.