Extended scope therapeut

Binnen de zorg in Nederland is de kans sterk aanwezig dat in de nabije toekomst er een herschikking van taken gaat plaatsvinden. Taken die nu nog aan de huisarts voorbehouden zijn, kunnen bij de fysiotherapeut terecht komen of dit zal samen met de arts gedaan worden. De therapeuten die dit gaan doen, worden ‘extended scope’-therapeuten genoemd.

Mogelijke taken die in diverse landen al worden uitgevoerd door extended scope therapeuten zijn:

>> Optreden als casemanager op EHBO en musculoskeletale zorg
>> Aanvragen van aanvullende diagnostiek in de 2e lijn waaronder het aanvragen van labtesten
>> Voorschrijven van medicatie
>> Geven van injecties
>> Doorverwijzing naar specialist
>> Afgeven van een ziekteverklaring

Leon Kamphuis van FysioFitst heeft door het afronden van de opleiding “Anderhalvelijnszorg: gericht verwijzen” aan de SOMT University te Amersfoort de kennis in huis om in te spelen op de veranderingen in de zorg en hij mag zich Extended scope therapaeut noemen. Leon is aangesloten bij de Vereniging voor Extended Scope therapie (NVES) “Extended scope specialisten dragen bij aan een doelmatige diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat”.

Meer weten?
Wilt u meer weten of heeft u een andere vraag? Neemt u dan s.v.p. contact op met onze praktijk via het volgende nummer: 0572-363023 of stuur een e-mail naar info@fysiofits.nl. We zijn u graag van dienst!