Ergotherapie

Ben je blijvend of voor langere tijd in je bewegingsvrijheid beperkt vanwege een ongeluk, chronische aandoening, werk gerelateerde klachten of ouderdom? Dan kan de ergotherapeut helpen. Bijvoorbeeld door je andere manieren van bewegen aan te leren of door handige hulpmiddelen in te zetten. Ergotherapie is gericht op het behouden van zoveel mogelijk zelfredzaamheid. Thuis en/of op het werk.

Afspraak maken? Bel Marjanne 06 57 67 59 76 of info@ergotherapiedeshuizes.nl

Nieuw!! Gratis Spreekuren Handtherapie!

Iedere eerste maandag 16.30-17.00 uur Melisse 3A in Raalte & iedere eerste dinsdag 16.30-17.00 uur C.Huygensstraat 3 in Heino.

Veelvoorkomende klachten

– het niet (meer) kunnen uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zoals eten en drinken, aan- en uitkleden, persoonlijke verzorging, gaan zitten en opstaan, bewegen etc. Dit kan het gevolg zijn van een ongeval, chronische aandoening of ziekte, aangeboren beperking of ouderdom.

– afnemende belastbaarheid en/of bewegingsklachten die van invloed zijn op of veroorzaakt worden door het werk.

– geheugenproblemen na een beroerte of andere aandoening;

– communicatieproblemen (moeite met spreken),overbelasting door (intensieve) verzorging van een partner of kind met een beperking of aandoening;

– moeite met aanleren en uitvoeren van motorische handelingen (koffie zetten, knippen etc.)

– Handklachten na een ongeval of artrose

Behandeling

Omdat zelfredzaamheid het doel is van ergotherapie, werkt de ergotherapeut zoveel mogelijk bij mensen thuis, in de eigen omgeving. Of op school of op de werkvloer, als de klachten hiermee te maken hebben.

De ergotherapeut adviseert en begeleidt bij het (opnieuw) aanleren van activiteiten. Je traint vaardigheden die de zelfstandigheid vergroten en leert omgaan met eventuele hulpmiddelen die hierbij van pas komen. Dan kan van alles zijn: van het veilig gebruik van een traplift of scootmobiel tot aangepast bestek of communicatiemiddelen.

Naast praktische hulp en begeleiding, heeft de ergotherapeut ook aandacht voor het leren accepteren van een aandoening of ziekte. Daarnaast zorgt de ergotherapeut ook voor informatie, instructies en advies aan betrokkenen in de directe omgeving.

Maak een afspraak bij Ergotherapie des Huizes

Een afspraak maken is zeer makkelijk en aan te raden. Het is namelijk niet verstandig om lang met uw klachten rond te lopen, dit om ergere klachten te voorkomen.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK 06 57 67 59 76

×