Echografie

Echografie wordt vaak in verband gebracht met zwangerschappen. Dit klopt ook wel. Echografie wordt namelijk gebruikt om een echo te maken in het ziekenhuis van een ongeboren baby. Veel mensen weten alleen niet dat echografie ook toegepast wordt in de fysiotherapie. Het is een ideaal hulpmiddel om vast te stellen waar de oorzaken van de lichamelijke klachten liggen. Ook kan het ingezet worden om uw herstelproces op een nauwkeurige wijze te volgen. In onze praktijk hebben de fysiotherapeuten veel ervaring met echografie. Dankzij de uitkomsten van een echografie onderzoek, kunnen we sneller effectieve stappen ondernemen en ons focussen op een laag behandelingsgemiddelde. Dat is immers waar we naar streven bij FysioFits!

Wilt u snel onderzoek laten doen via echografie? Maak dan snel een afspraak bij FysioFits! Niet alleen geopend op reguliere tijden, maar ook in de avonden en op verzoek in de weekenden.

Wat is echografie?

Met echografie worden geluidsgolven gebruikt om op die manier gedeeltes van uw lichaam duidelijk weer te geven. In onze praktijk wordt dit gebruikt om een beter zicht te krijgen op zwakke plekken in uw spieren, of andere plekken waar u lichamelijke klachten ondervindt. Echografie kan zelf niets genezen, maar kan toegepast worden als aanvullend hulpmiddel om sneller van uw klachten af te komen. Bij FysioFits focussen we ons op effectieve behandelingen met lage behandelingsgemiddeldes. Echografie, uitgevoerd door onze specialisten, speelt daarbij een belangrijke rol.

Waarom Echografie en voor wie is het bedoeld?

Soms kan een lichamelijk probleem lastig zijn om op te sporen. Dit kan zeer frustrerend zijn, want de effectiviteit van de behandeling kan daardoor worden verminderd. Daarom echografie praktisch in die situaties. Een spierblessure kan erg complex zijn en soms is het lastig om de precieze oorzaak vast te stellen. Ook problemen met uw pezen, verrekkingen of scheuringen kunnen mede worden verholpen echografie. Bovendien zult u geen last van de behandeling ondervinden. Na de echo wordt een behandelplan opgesteld. U weet dan gelijk waar u aan toe bent en samen met één van onze fysiotherapeuten kunt u dan werken aan een snel herstel!

Resultaten

In onze praktijk werken we graag resultaatgericht en echografie is daarbij onmisbaar. Echografie is namelijk het fundament voor een goed behandelingsplan. In dit persoonlijke behandelingsplan staat informatie over de methode om de klacht snel te verhelpen. In de regel zijn dit oefeningen die u zelf kunt doen, gecombineerd met behandelingen van één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Een onderzoek middels echografie kan meerdere malen worden uitgevoerd. Bij de intake, maar ook tijdens het proces zelf. Op die manier kan de fysiotherapeut samen met u nagaan of de behandeling effectief is, of dat er aanpassingen moeten worden gedaan.

Afspraak voor een onderzoek bij FysioFits

Wilt u snel van uw van klachten afkomen? Onderzoek met Eechografie kan dan helpen. Neem direct contact op voor een afspraak. FysioFits is ook buiten reguliere werktijden geopend.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK 0572-363023

×