• 0572-363023
  • info@fysiofits.nl
  • Praktijk open: Ma - Do: 08.00 tot 21.00 uur & Vr: 08.00 tot 17.00 uur & Za: 9.00 tot 12.00 uur (niet in de zomermaanden)
    Telefonisch bereikbaar: Werkdagen: 09.00 tot 12.30 uur. Buiten deze tijden kunt u gebruik maken van de voicemail (u wordt dan teruggebeld).
    Bereikbaar via whatsapp: 06 81 99 60 01
      

Echografie

Een van de van de specialisaties binnen FysioFits waar we heel trots op zijn, is echografie. Hiermee kunnen we inzetten om snel, gemakkelijk en zorgvuldig een goede diagnose te stellen. Daarnaast wordt met deze techniek het genezingsproces in beeld gebracht.

Wat is echografie?
Echografie, oftewel MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en gereflecteerd worden op een beeldscherm. Op deze wijze kunnen spieren, pezen, zenuwen, gewrichten en banden duidelijk in beeld worden gebracht.

Het onderzoek
Het onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos en kan zo vaak worden herhaald als nodig is. Het onderzoek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Er wordt een laagje gel op de transducer aangebracht, waarna deze over de huid bewogen wordt en de beelden op de monitor zichtbaar worden. Tijdens het onderzoek kunnen we u vragen bewegingen te maken, die op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. U kunt zelf meekijken!

We kunnen direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die wij zien. Na het uitvoeren van het onderzoek bespreken we de uitslag met u en krijgt u advies over de behandelmogelijkheden. Indien nodig zullen we contact met uw huisarts of medisch specialist opnemen om de uitslag te bespreken.

Wilt u meer informatie over echografie neem dan contact met ons op.

Een afspraak maken? Bel 0572-363023