Dry Needling

Een Dry Needling behandeling kan effectief zijn om verschillende pijnklachten te verlichten. Maar wat wordt er verstaan onder Dry Needling? Met Dry Needling wordt er met naalden gewerkt. Het wordt voornamelijk gebruikt om spierklachten te verhelpen. Hoewel het niet de meest aangename behandeling is, staat Dry Needling erom bekend zeer effectief te zijn. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om chronische pijn te verlichten. Ook andere pijnklachten kunnen ermee worden verholpen. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met deze behandeling.

Wilt u een afspraak maken voor een Dry Needling behandeling? In onze praktijk zijn fysiotherapeuten actief die deze behandeling goed kunnen uitvoeren. Ook in de weekenden en avonden is FysioFits geopend.

Wat is een Dry Needling behandeling?

Een Engels woord voor Dry Needling is intramuscular stimulation. Meestal wordt daarvoor de afkorting IMS gebruikt. Bij deze behandelingsmethode worden er naalden in verdikkingen van spieren gedrukt, om zodoende pijnklachten te verlichten. Het is enigszins te vergelijken met een acupunctuurbehandeling. Toch zijn er wel essentiële verschillen. Er wordt bij Dry Needling slechts gebruikgemaakt van één naald. Dit in tegenstelling tot een acupunctuurbehandeling, waarbij meerdere naalden worden gebruikt. Ook de tijdsduur van de naalden in het lichaam ligt lager bij een Dry Needling. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een Dry Needling behandeling, waardoor u zich altijd op uw gemak kunt voelen.

Waarom Dry Needling en voor wie is het bedoeld?

Heeft u spierklachten die al een lange tijd de kop op steken? In dat geval kan Dry Needling voor u van toepassing zijn. Als spierklachten niet snel worden behandeld, kan de pijn zich ook op andere plekken van het lichaam manifesteren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Met Dry Needling wordt het probleem bij de wortel aangepakt. Er wordt gekeken waar de zogenoemde triggerpoints zich bevinden en op basis daarvan wordt de behandeling ingezet. Het is effectief gebleken bij mensen die chronische spierpijn hebben, maar ook voor het verhelpen van acute spierpijn.

Resultaten

In onze praktijk voeren wij regelmatig Dry Needling behandelingen uit. Het verlichten, of geheel wegnemen, van de klachten is het resultaat dat wij in onze praktijk beogen. We proberen dit te doen met intensieve behandelingen. Dit om ervoor te zorgen dat u snel van uw klachten af kunt komen. Onze fysiotherapeuten zullen onderzoeken waar de trigger points liggen. Na dit onderzoek en concrete vragen zal er een behandelplan worden opgesteld. Door dit effectieve behandelplan zult u zo spoedig resultaten zien.

Dry Needling behandeling nodig? Kom naar FysioFits!

Bij FysioFits kunt u snel geholpen worden. We zijn namelijk niet alleen op reguliere werktijden geopend, maar ook in de avonden. U kunt gemakkelijk een afspraak maken.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK 0572-363023

×