• 0572-363023
  • info@fysiofits.nl
  • Praktijk: Ma - Do: 08.00 tot 21.00 uur & Vr: 08.00 tot 17.00 uur
    Telefonisch bereikbaar: Ma - Vr: 08.00 tot 22.00 uur & Za - Zo: 9.00 tot 17.00 uur
    Bereikbaar via whatsapp: 06 81 99 60 01
      

Bewegen en ouder worden

U heeft het vast weleens gehoord: “Blijf in beweging, dat is belangrijk!” Dat klinkt logisch, maar wat als dat bewegen moeilijker wordt? U wordt misschien wat stijver en heeft misschien wel pijnklachten tijdens wandelingen, fietstochten, of tijdens het werk in de tuin. Is bewegen dan wel gezond? En zo ja, hoe kunt u dat nu op de meest verantwoorde manier doen?

Beweging is heel belangrijk voor ieders gezondheid. Het maakt niet uit hoe oud iemand is, al zijn er wel kleine verschillen in de hoeveelheid beweging die wordt aangeraden. De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen (NNGB) raadt mensen aan om minimaal 30 minuten per dag, 5 tot 7 dagen per week lichamelijk matig actief te zijn. Dit kan bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen zijn. Daarnaast is er ook nog de Fitnorm. Die zegt dat u minimaal 3 keer per week minstens 20 minuten zwaar lichamelijke inspanning moet leveren.

Hoe kan ik hieraan voldoen?
Voldoet u niet (helemaal) aan de norm, maar wilt u dit wel graag? Of haalt u de norm wel, maar kost het veel moeite, of krijgt u klachten tijdens het bewegen? Het lukt bijvoorbeeld niet zo goed om op uw fiets te stappen, of om op te staan na het bukken bij een klusje in huis of in de tuin.

Als u graag wilt dat we eens met u meekijken wat de beste manier is om dit te verbeteren, maakt u dan een afspraak. De fysiotherapeut kan u tips en adviezen geven om het bewegen te vergemakkelijken en samen met u kijken hoe u wel aan de norm kunt voldoen. Een idee kan zijn om vaker buiten te wandelen, of om mee te doen met ‘Nederland in Beweging’, het televisieprogramma op NPO 1.

Heeft u specifieke klachten of problemen die het bewegen in de weg zitten? Dan kan de fysiotherapeut aanvullende oefeningen of beweegvormen met u doornemen. We kijken altijd wat voor u de beste oplossing is!

Hoonhorst
Sinds de zomer van 2014 zitten we met veel plezier in de Potstal. Naast een behandelruimte hebben we daar een oefenzaal tot onze beschikking met allerlei oefenmateriaal.

Heino
Sinds 2011 zijn we werkzaam in het Vital Centre in Heino. We hebben daar twee behandelruimtes met een eigen ingang. Daarnaast mogen wij gebruik maken van het ruime aanbod van faciliteiten die het Vital Centre heeft. Een ideale plek om te werken aan een optimale gezondheid.

Meer weten?
Wil u meer weten over bewegen en de NNGB of heeft u een andere vraag? U kunt contact opnemen met onze praktijk via het volgende nummer: 0572-395827 of een e-mail sturen naar info@fysiofits.nl. We zijn u graag van dienst!